SmellWell Active XL

Tillgängligt: I lager

149,00 kr

Storleksguide

149,00 kr

SmellWell är ett svenskt företag som utvecklar och säljer produkter som absorberar fukt och tar bort dålig lukt för människor i rörelse. Utvecklingen av SmellWell startade med ett par illaluktande fotbollsskor. Efter att ha testat alla möjliga produkter utan att ha hittat något som verkligen fungerade bestämde vi oss för att ta fram en egen lösning.

Tillsammans med kemister från Chalmers i Göteborg började vi göra research kring vad som skapar den odör i skor som många upplevt. Fukt visade sig vara en bidragande faktor och fokus lades därför på att utveckla en produkt som absorberar fukt. En kombination av fuktabsorberande ämnen med material som effektivt tar bort dålig lukt la grunden till den första prototypen.

En av huvudkomponenterna i SmellWell är aktivt kol, vilket har använts i hundratals år som ett naturligt sätt för att rena både vatten och luft. Vi använder aktivt kol tillverkat av bambu, vilket har mycket stor ytarea som gör att den effektivt drar åt sig och neutraliserar dålig lukt, men även absorberar fukt. Bambu är dessutom bra ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom att det är mycket snabbväxande vilket gör att avverkning inte påverkar återväxten.

Resterande material i SmellWell är salter och mineraler med hygroskopiska egenskaper vilket gör att de kan ta upp fukt från luften, i form av svett.

Materialet är inslutet i en innerpåse tillverkat av non-woven. Detta fungerar som ett membran, genom att hålla inne samtliga komponenter men tillåter fukt att transporteras från skon eller träningsutrustningen in i påsen.

Utformningen av SmellWell gör att den fungerar till mer än bara skor. Formbarheten gör att den kan användas till stort sett allt som är svårt att tvätta i tvättmaskin och som har en tendens att börja lukta efter ett tag. De vanligaste användningsområdet är skor, väskor och handskar, men fungerar lika bra till garderoben som börjat lukta instängt.

SmellWell XL är en vidareutveckling av SmellWell Original på begäran av våra kunder. De fungerar perfekt för större pjäxor och boots, men även träningsväskor och boxningshandskar.

  • Absorberar upp till 3 gånger mer fukt än SmellWell Original
  • Innehåller naturliga salter och absorbenter
  • Håller i upp till 6 månader vid daglig användning

OBS! Du ska inte tvätta dina SmellWell!

Skriv en recension av den här produkten