Hur man tar bort PadSkinz

PadSkinz är helt avtagbart men det är en utdragen och inte särskilt enkel process pga. Limmet som används. Du har köpt denna produkt för att den ska fästa och inte ramla av.
Om du ska sätta fast nya PadSkinz behöver du inte ta bort allt lim innan du fäster de nya. Instruktionerna nedan är för en fullständig borttagning och då återgå till den ursprungliga designen på skyddet. 
Läs alltid denna text innan för att säkerställa att du har de senaste instruktionerna för borttagning. Det krävs tid och tålamod för detta.

1. Sätt din nagel under ett hörn av PadSkinz materialet och skala långsamt bort det. När du skalat bort allt, behåll det, då du kan behöva det för att hjälpa till med borttagningen.

2. När materialet tagits bort har du lim kvar på utrustningen. Börja vid ena änden på skyddet och använd tummen eller pekfingret för att trycka limmet i en riktning. Detta gör att limmet rullar ihop sig när du trycker det åt ett håll. Svag värme rekommenderas nu, exempelvis en hårtork eller värmepistol på låg inställning, för att värma limmet en kort stund vilket kommer göra att det rullar upp sig lättare. Tänk på att inte röra limmet när det är väldigt varmt då du kan bränna dig. Svag värme är allt som behövs.Du kan använda den klibbiga sidan av PadSkinz materialet du tagit bort för att dutta på limmet som är kvar på skyddet. Detta kommer att ta bort resterna av limmet då det fäster i sig själv väldigt bra. Fortsätt med denna process tills allt lim är borta.

3. När allt lim är borta kan området kännas ganska kladdigt. För att ta bort denna återstående klibbighet behöver du lacknafta. Det kan hittas på de flesta järnaffärer, men är giftig och kan orsaka skador på din utrustning. Om du inte är vuxen ska du alltid kontakta en vuxen innan du använder lacknafta, samt följa eventuella produktvarningar. Citrus rengöringsmedel fungerar inte! Använd inte detta förrän du tagit bort så mycket lim som möjligt! När mineralterpentin vidrör limmet kommer det inte att rulla över sig själv och blir då svårare att avlägsna.

4. *Detta bör utföras med stor försiktighet* När du använder lacknaftan, se till att du befinner dig i ett väl ventilerat utrymme. Fukta en ren trasa till en fjärdedel med lacknaftan och gnugga försiktigt på det klibbiga området (häll aldrig direkt på utrustningen). Om du gnuggar området för hårt så kan det uppstå vissa skador på din utrustning, därför ska man ta det väldigt försiktigt. När du sedan börjat gnugga långsamt på det klibbiga området så kommer du både se och känna att resterna av limmet lossnar. Du kan även skrapa bort de återstående resterna försiktigt med hjälp av din fingernagel. Fortsätt med denna process tills allting är borta.

5. När allt det klibbiga är borta, se till att tvätta dina händer mycket noga med tvål och vatten, samt även delarna av utrustningen som har behandlats med lacknafta. Det går bra att torka rent med en handduk efter.

 

Tips:

Om du ska sätta på PadSkinz på ytterkanten av benskydden, så är det bäst att börja med framsidan. Platta ner den mot framsidan först och vik sedan sidorna rakt ner. När du stöter på ett hörn, gör ett 2,5 cm (1 tum) snitt längs vecket som blir i varje hörn/kant. Detta för att du ska kunna vika den ena sidan över den andra så att du får en fin söm i varje hörn. Överallt där det finns ett ”break” eller mellanrum i dina benskydd/handskar, försök att forma/anpassa PadSkinzen så bra som möjligt på detta område. Är det till exempel ett litet mellanrum så dra inte bara PadSkinzen rakt över. Använd då separata delar för varje område, detta för att inte påverka din prestation eller utseendet. Ett annat tips är att använda sig av maskering/målartejp, då dessa inte rör sig på ytan och du kommer att få ett noggrant resultat.