Hockeyhjälm Bauer Re-Akt 95

Tillgängligt: I lager

1 199,20 kr

1 499,00 kr

Storleksguide

1 199,20 kr

1 499,00 kr

Med 120 års kombinerade hjälmupplevelser har Bauer utvecklats partnerskap med forskningsledare för att utveckla hjälmar som fungerar bättre än någonsin tidigare. Genom att ha en branschledande forsknings- och utvecklingsgrupp har de kunnat skapa avancerade produkter för att ge bättre komfort, prestanda och skydd för alla spelare. Helt nytt för 2018 är att Bauer har adderat en hjälm till sin elitlinje, nämligen Bauer Re-Akt 95.

Att ha rätt passform är avgörande för att maximera skyddet som en hjälm ger. Bauer Re-Akt 95 hjälmen har en bredare/cirkulär passform för spelare som behöver mer utrymme på sidan av huvudet. Ett verktygslöst justeringslås finns på toppen av hjälmen och möjliggör enkel justering av storleken för att säkerställa rätt passform. Bauer har även ett fjäderbyggt justerbart anatomiskt lås för att säkert anpassa hjälmen på baksidan av huvud och nacke. Att anpassa denna hjälm ordentligt gör det möjligt för all vaddering att sitta ordentligt på huvudet och låta det skiktade skyddet göra sitt jobb.

Bauer använder flera kombinationer av vaddering i Re-Akt 95 för att ge spelarna önskad komfort och skydd, och det börjar med basfodret som har VTX-teknologi. Detta skumfoder är lättare än traditionellt EPP-skum och sprider kraften bättre. Bauer använder sina IX-skum och XRD-insatser för att förstärka skummets komfort och skydd. IX-skummet fyller täckningsytor som tenderar att ta emot medelstora krafter medan XRD-skummet ligger över tinningarna. Bauers toppskyddande skum är avsett för upprepad slagabsorption. Kombinationen av fodret och skummet ger spelarna en lätt och skyddande hjälm.

Re-Akt 95 har även en Suspend-Tech Next Gen liner som sitter oberoende från VTX-fodret för en andra våg av stötdämpning och skingrande av krafter. Detta rörliga foder består av multitäthetsskum som överensstämmer bättre med den naturliga formen på spelarens huvud, vilket minskar huvudets rörelse i hjälmen. Fuktkanaler i fodret hjälper också till att flytta fukt från ansiktet för att hålla svetten ur spelarens ögon.

All denna skyddande vaddering sitter i Bauer Re-Akt 95:s HDPE-skal. Konstruktionen av skalet reducerar hjälmens totala vikt men offrar ingenting av hållbarheten. Fler luftkanaler ger inte bara minskad vikt utan tillåter även luft att flöda mer fritt genom hjälmen, vilket håller spelaren svalare under spelets gång.

För alla typer av spelare som letar efter ökad komfort och skydd med en bredare passform, kolla in Bauer Re-Akt 95.

Skriv en recension av den här produkten

 

Storleksguide Hjälm Bauer
Re-Akt 95
Storlek Omkrets (in.) Omkrets (cm.)
Small 20.0 - 22.0 51.0 - 56.0
Medium 21.6 - 23.2 55.0 - 59.0
Large 22.6 - 24.6 57.5 - 62.5

ObserveraStorleksinformationen tillhandahålls av tillverkaren och garanterar inte perfekt passform.