QuickLite-byxan är den främsta modellen i den nya QuickLite-linjen från CCM, som har en mer avsmalnande och åtsittande passform. Denna byxa konstruerades för att främja rörlighet vilket tillåter spelare att åka snabbt samt ha bra rörlighet.

Vi vet att dessa byxor är rörliga, men den viktigaste faktorn är skyddet. CCM träffade verkligen rätt på den kategorin genom att använda material och skum av hög kvalité. Lårskyddet har ett traditionellt formgjutet plastskydd förstärkt med hög densitet skum och har även gjorts segmenterad för en bekväm omslutning över låret. Om man går upp över höften och njurområdet har CCM behållit sin enkla men effektiva PE-kåpa som ger optimalt med skydd. Ett av de viktigaste skydden på QuickLite-byxan sitter över ryggraden. Segmenterad HD skum ger maximalt skydd över nedre delen av ryggen för att skydda vid tacklingar, slag och fall.

Det som håller ihop allt och bidrar till en bra hållbarhet är ett yttre skal av ”Pro 400 Denier Nylon”. Rygg- och sidopanelerna är täckta med ventilerande polyester för att ge mer förstärkning i områden med hög nötning.  En annan speciell funktion sitter i innerfodret. DryFoam-teknologin hjälper till att hålla byxorna lätta och fuktavstötande. Mer specifikt, DryFoam är ett skum med slutna celler som absorberar mindre svett och håller byxan lätt.

För enkel justering har dessa byxor utrustats med ett vadderat bältessystem och skridskosnörning för ett traditionellt utseende. Om du känner att byxorna är lite för korta har dessa en justerbar förlängning där du kan förlänga upp till 1” i längd.

Skriv en recension av den här produkten

Vänligen observera: Storlekstabellen kommer från leverantör och garanterar inte en perfekt passform.